IKT Grenland

IKT Grenland / BloggNæringslivet har mye kompetanse, kunnskap og erfaring. Studenter på høgskolenivå lærer mye teori og prøver ting i praksis, men mangler den tette kontakten med næringslivet. For å prøve å motivere studentene ved å vise at teorien de lærer om er relevant, ønsker vi å lage en serie av blogginnlegg med små videosnutter eller tekst hvor næringslivet enten intervjues, forteller om sin virksomhet, forklarer hvilke teknologier de bruker, og liknende. Dette vil nå ut til både nettstudenter, campusstudenter og andre. I tillegg til å motivere (og kanskje bidra til å gi bedre studenter som om noen år kommer inn i bransjen) kan du implisitt profilere din virksomhet. Vi har allerede laget noen få slike bidrag fra næringslivet som ligger på http://blogg.itfag.hist.no/category/intervjuserie/

Har du lyst til å bidra? Ta kontakt med høgskolelektor Svend Andreas Horgen som bor i Skien og jobber med nettbasert undervisning fra Klosterøya opp mot Høgskolen i Sør-Trøndelag i Trondheim.

Torsdag 6. september kl 18 er det Bouvetlekene IKT-Grenland mesterskap i terrengsykkel!

Bouvetlekene
 

 Er du med? Får du noen med deg?

Start går kl 1800. Det er ingen påmelding og ingen startavgift. Distansen er 42 kilometer på mye  asfalt og resten grus. Dersom du synes at det blir slitsomt, så nøyer du deg med en runde av 21 kilometer.

Bouvetlekene er for IT-bransjen i Grenland, med kunder og leverandører, og deres familie og gode venner.

 

Akkurat som tidligere så passer Bouvetlekene ekstra bra for deg som har lyst til å sykle med startnummer selv om du ikke er veldig godt trent. Det er harde prestisjeoppgjør både i front og bakover i feltet, men sistemann i mål er alltid den største helten. Vi venter på sistemann i mål. Jens på 81 serverer alltid mat ved målgang, så du bør sette av tid til å bli igjen, spise, skryte og juge etterpå.

Du finner bilder, video og historier fra tidligere arrangement på http://bouvetlekene.blogspot.com/

Her er det: http://kart.gulesider.no/m/aOp1I

Her er løypa: http://www.mapmyrun.com/routes/view/8856798

Bli med oss da vel!

Mvh Hårek

     

I dag vokser det frem nettbaserte møteplasser som aldri før. Hvorfor det? Hva er de til for? Hvordan kan de hjelpe deg? Hvilke tall og trender kan vi se som spår store endringer for deg og meg?

 

Vi lever ikke lenger i en isolert verden. Innen 2022 vil vi se store forandringer! Hvorfor?

Mer enn halvparten av oss blir byttet ut

Hvis det er en konklusjon vi med relativt stor sikkerhet kan trekke, så er det denne: De som satser på å gjøre alt selv, uten å informere og/eller inkludere omverdenen, er dømt til å tape.

Ironisk nok er det fremdeles slik at brorparten av menneskene i arbeidslivet fremdeles jobber etter "den gamle modellen". Men bekymre deg ei (eller det er kanskje nettopp det du bør gjøre?!) - de gamle (og dermed også arbeidsmønstrene) blir nå byttet ut raskere enn du kanskje er klar over.

Undersøkelser viser at i løpet av de neste 10 årene vil mellom 40-70% av arbeidsstokken være byttet ut. Sånn! I en smell (og tro meg, 10 år går fort) er en hel generasjon byttet ut. Eldrebølgen er her for alvor. Og hvem er det som kommer inn? "Millenials" blir de ofte kalt, og de er mange. (Til info: Generasjon X, som er midt mellom disse, er bare bitteliten i forhold, dvs ca 20%!)

Næringsforum Telemark imøtekommer fremtiden

Det er mye som kunne vært sagt om dem som nå er 16-30 år gamle, men av størst interesse i lys av denne lille artikkelen; "teknologien er en integrert del av livet deres". I løpet av bare få år vil vi oppleve at arbeidsplassen rett og slett tvinges til forandring, og ikke bare når det gjelder teknologi.

Vil vår region ha fordel av å tenke mer i moderne baner? Hvordan kan hver enkelt av oss jobbe smartere (les: få mer gjort med mindre innsats)? Det finnes mange som brenner for saken her i Telemark. Bli med å diskutere spørsmålene som nå debatteres i Næringsforum Telemark.

 

Referent: E. Vidar Top, Ernst & Young

 

Vidar Top holder foredrag om senere tids forskning tilknyttet de "vidtrekkende følgende den nye generasjonen vil ha for bedrifter og organisasjoner" torsdag 27. sep kl 19.00 i Kunnskapsverkstedet på Klosterøya. Følg Vidar på twitter

Velkommen til glimrende foredrag og grillfest på Klosterøya

-fredag 15. mai kl. 19. Se hele programmet, og meld deg på her: http://iktgrenland.no/Kalender/15.-juni-2012-19-00-00-ARENA-Grillfest

Parprogrammering og testdrevet utvikling - Johannes Brodwall, Steria

Johannes brodwall portrettbilde
  Johannes Brodwall er den meste toneangivende i det norske IT-miljøet, spesielt innen smidige(agile) metoder. Han er blant de meste kjente internasjonalt i denne sammenhengen, som foredragsholder og debattant rundt om i verden. Som sjefsarkitekt i Steria er han involvert i mange av de største prosjektene i Norge. Steria teller 630 i Norge og 20000 internasjonalt. Det er en glede og en ære at han kommer og kaster glans over Grenland. 
     

Utvikle den lærende organisasjon - hva hvorfor og hvordan - Rolf Isaksen, Evry

rolf isaksen
  Det er den lærende organisasjon som også er den utviklende organisasjon og den meste innovative og den mest stimulerende og givende. I denne parallellsesjonen utvikler vi sammen noen forslag til "hva hvorfor og hvordan" for å få til en god lærende organisasjon.

De 8 elevene i Skien vgs IKT servicefag lærlingklasse på Klosterøya tilbyr nå PC-klinikk for alle bedrifter på øya og alle privatpersoner. Klinikken er en del av klassens arbeidspraksis. Elevene tilbyr å løse de fleste vanlige PC-problemer til gode priser. Jobber du i en IKT Grenland medlemsbedrift, får du femti prosent rabatt.

DSC_0143_Cropped

Tjenestene tilbys gjennom klassens ungdomsbedrift, Skien IT UB. Foran (fra venstre): Aleksander Hansen Rell, Tom Henrik Grøseth, Ulrik Storheil, Daniel Christoffersen. Bak (fra venstre): Audun Storaunet Karlsen, Nils Håkon Øverland, Martin Grimnes Høgli, Stian Nordbø

Tjenester bedriften leverer, er blant andre:

  • PC-rens
  • Fjerne virus
  • Installere programvare
  • Oppdatere hardware/Software
  • Reformatere
  • Sette opp nettverk
  • Oppsett av ruter og kabling av hele lokaler.
  • Opplæring – Office, nettverk, Web, Photoshop,

Om 3IKT:
Klassen ble høsten 2011 opprettet av Opplæringskontoret i Telemark og Skien Videregående skole som en forsøksordning. Eierne var fast bestemt på at klassen skulle etableres i et næringslivsmiljø. Valget falt på Klosterøya, der Skien videregående allerede har et nært samarbeid med blant andre IKT Grenland.

Klassen på Klosterøya er de første som går VG3 IKT servicefag. Vanlig ordning for IKT-lærlingene er to års læretid i bedrift.  Bakgrunnen for forsøket er mangel på læringplasser for IKT servicefag, og sameksistensen med virksomhetene på Klosterøya er en viktig del av elevenes praksis.

Kontakt og praktisk informasjon Skien IT UB
Epost: skienitub@gmail.com
Telefon: 479 55 458
Adresse: Kunnskapsverkstedet, Uniongata 18 Klosterøya (3. etg.), Skien

Åpningstider - Fredager kl 08:00 - 15:00, men man kan gjøre avtaler utenom disse tidene.
Kundemottaket er i Kunnskapsverkstedet, på Klostereøya i 3. etasje. Ring gjerne på forhånd så kommer det noen og møter deg.
Behandlingstiden vil variere etter oppdragets art. Enklere oppdrag kan utføres mens kunden venter, men andre kan ta 2-3 dager.
Tilbudet er foreløpig en prøveordning som vil vare ut oktober 2012. Sommerferie fra 30. juni til 5. august.

Invitasjon til seminar

 

Innovasjon Norge, avdeling Europa, ønsker å invitere deg og din bedrift til vårt seminar om markedsmulighetene i Europa, 15. juni i Oslo.

Innovasjon Norge inviterer bedrifter med internasjonale ambisjoner til et orienteringsseminar hvor vi vil informere om hvilke muligheter som finnes i det europeiske markedet.

I tillegg arrangerer vi individuelle møter med våre rådgivere fra Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Nederland og Skandinavia. 

Påmelding innen 8. juni, sendes til sifri@innovasjonnorge.no 

     
     

Gatsoft vinner Stockholms Läns Landsting

Svensk_flagg_1815
  Mandag 14. mai meddelte Stockholms Läns Landsting (SLL) at de har gjort beslutning om å velge GAT som ressursplanleggingssystem. Dette er resultat av en anbudsprosess hvor Gatsoft har gitt tilbud i konkurranse med ti andre leverandører av tilsvarende system. Les mer her.
     

ARENA Grillfest - fredag 15. juni på Klosterøya

 

Grenland ARENA i mai utsettes, og erstattes med:

Merk kalenderen allerede nå - fredag 15. juni kl 19.00 møtes vi på Klosterøya. Grenland Web Dev Meetup, IKT Grenland, KREMT og Bratsberg Utvikling inviterer til grillfest!

Vi starter med spennende foredrag kl. 19. Fra kl. 20. vil grillene ved pipa være klare. Vi ordner mat, du griller selv. Ta med det du har lyst til å drikke.

Vi håper at alle "beboere" på Klosterøya og alle IKT Grenlands venner griper muligheten og kommer! For å beregne mat, må vi vite hvor mange som kommer. Du kan melde deg på ved å klikke "jeg kommer" her, eller gå inn her: http://bit.ly/LepccW 

Vi har to glimrende foredrag som går i parallell kl. 19-20:

  • Alternativ 1: Etter- og videreutdanning (blir oppdatert på webben)
  • Alternativ 2: Parprogrammering og testdrevet utvikling - Johannes Brodwall

Les mer her.

     

Presentere egen teknologi for store globale tele/utstyrsprodusenter?

ICT oresund
  IKT Grenland har samarbeidet lenge med Cluster 55 i Malmø/København bl.a. for å senke internasjonaliseringsbarrierene for medlemmer som ønsker å etablere seg i det svenske og danske markedet. Les mer her.
     

Økt kontakt med Universitetet i Agder

logo_uia_png
  Høgskolen i Telemark trapper nå opp et strategisk samarbeid med  Universitet i Agder (UiA). UiA er en tungvekter på teknologiutdanning og forskning og blir dermed stadig viktigere for teknologibedrifter i Telemark.  Faglig og rekrutteringsmessig anbefaler vi derfor medlemmene å forsøke å kople seg tettere mot fagmiljøene ved UiA. Les mer.
     
     
     
Svensk_flagg_1815
  Gatsoft etablerte I 2009 en strategi hvor et av hovedelementene var at vi skal satse på eksport av GAT til Sverige. Dette ble bevisst prioritert foran andre muligheter som å gå inn på nye produkt- eller tjenesteområder i Norge. Gatsoft har siden 2009 jobbet målrettet med å tilrettelegge for en inntreden i det svenske markedet. Markedsarbeidet har vært rettet mot kommuner og sykehus og det langsiktige målet har vært å få overgripende kontrakter med svenske landsting slik vi har med tre av de fire helseregionene i Norge. 
     
De siste årene har GAT vært i operativ drift i tre private helsevirksomheter i Sverige. Gjennom disse vi fått verifisert at systemet håndterer svenske virksomheter mht. språk, lov og avtaleverk etc. Vi har også bygget kompetanse og bevissthet internt i vår egen organisasjon med tanke på leveranser til Sverige og viktigheten av å lykkes i det svenske markedet. Sommeren 2011 ansatte Gatsoft to svenske medarbeidere som nå har jobbet i Porsgrunn i et år.  De har lært seg produktet, blitt en del av vår bedriftskultur og etablert gode og tette relasjoner til medarbeiderne i Porsgrunn. Planen har hele tiden vært at disse skal flytte tilbake til Sverige i sommer og være med på å etablere Gatsoft i Sverige
 
Mandag 14. mai meddelte Stockholms Läns Landsting (SLL) at de har gjort beslutning om å velge GAT som ressursplanleggingssystem. Dette er resultat av en anbudsprosess hvor Gatsoft har gitt tilbud i konkurranse med ti andre leverandører av tilsvarende system. SLL med sine 41.000 medarbeidere er Sveriges nest største helseregion og GAT skal nå rulles ut til ca. 5.000 leger og tannleger.  Avtalen er på 5 år med muligheter for utvidelse.  Innføringsprosjektet starter i august og systemet skal kjøres i ordinær drift fra årsskifte. Håkon Storm, som er ansvarlig for eksportsatsingen på markedssiden, har sammen med Jonas Eriksson jobbet systematisk og målrettet mot det svenske markedet.  Denne avtalen representerer et gjennombrudd for Gatsoft i Sverige og vi kommer til å sette alt inn på å sikre at dette blir et vellykket prosjekt på alle måter. Kunden skal oppleve at dokumenterbare verdier realiseres gjennom innføringen av GAT og  Gatsoft skal sikre at vi får en god referansekunde og et utstillingsvindu mot Sveriges øvrige 19 landsting.
Skjermbilde 2012-05-29 kl. 13.32.38
 

IKT Grenland har samarbeidet lenge med Cluster 55 i Malmø/København bl.a. for å senke internasjonaliseringsbarrierene for medlemmer som ønsker å etablere seg i det svenske og danske markedet.

Et av resultatene så langt er at IKT Grenlands medlemmer hvert kvartal fremover får muligheten til å presentere sitt produkt/sin teknologi for globale selskaper i en serie "Brokerage Events" i Malmø.   Første mulighet er 25-26/6 og her kan interesserte booke møter med RIM, LG, HTC, Sony, Telia Sonera og ST Ericsson.

     
    Se vedlagte invitasjon eller les mer på Cluster 55s hjemmesider.
     
    Interesserte tar kontakt med Tor-Arne Bellika 90538842 eller tab@iktgrenland.no for å få vite mer om "Brokerage Events" og hvilke selskaper man kan presentere eget produkt/teknologi for utover i 2012 og 2013.
Skjermbilde 2012-05-29 kl. 11.15.20
  Høgskolen i Telemark trapper nå opp et strategisk samarbeid med  Universitet i Agder (UiA). UiA er en tungvekter på teknologiutdanning og forskning og blir dermed stadig viktigere for teknologibedrifter i Telemark.  Faglig og rekrutteringsmessig anbefaler vi derfor medlemmene å forsøke å kople seg tettere mot fagmiljøene ved UiA.  En første oppfølgingsmulighet er å ta kontakt med Professor Ole-Christoffer Granmo.
    Porsgrunnsgutten Ole-Christoffer Granmo er professor ved UiAs tunge IKT faktultet i Grimstad. Parallelt driver han også et eget eget rådgivningsselskap og er på jakt etter mindre oppdrag i Grenland som kan gi økt kontakt og brobyggerfunksjon UiA-Telemark. Granmo kan også være kontakt mot master- og dr.grads prosjekter for teknologistudenter ved UiA. 
     
    Ta kontakt direkte med Ole-Christoffer på e-post: granmo.consulting@gmail.com  Se vedlagte CV og beskrivelse av Granmo Consulting

100 medlemmer 17. mai 2010 24servenoffice 24sevenoffice 24SO abelgøy ÅBS-poeng Adventskonstert afi alarmsystem aleksander farstad allegro altoros ama-tech ambassadørpris amesto AMESTODAGEN 2009 andante amoroso Andreas Hagen Android åpen åpen kildekode åpenhet aplia Apple arbeidsplasser arena arena-programmet Arenamøte Arenaprogrammet årets kvinnelige gründer Argentum Arise Arkidata arnea asbjørn hovstø atle barclay atle skei australia Bank bård stranheim baze baze technology baze tecnology BazeField bazeport bemanningsbyrået bergfald Best på web BI bidevind consulting Bioforum Telemark BioNor bionor immuno birger tufte johansen bjarne berg wig bjella blid blog Blogg boigrenland bordtennis bosted Bouvet Bouvetlekene Brainsbusiness brann brevik brobygger; IKT brokerage events bronze label brukerråd brukerrådet BTV Bypakke cadpartner cardiac cba cba consultants cbt CEE Center for Sustainable Industry charlott eidbo-ahnssen chateau neuf christoffer schwanstrøm cintra Cluster development Cluster Management clustermembers cms conference CONNECT Connect Østlandet cronus CSI dag andersen dag sigurd larsen dagens næringsliv dagligdata Datalagringsdirektivet deling den norske modellen Dialog didrik difi Digiflex digitale fortellinger dilemma dino esposito Dun & Bradstreet e-læring edb EDB ErgoGroup EDB Industry ekdahl elan it elektronisk forretningsdrift eli aakre engelsk enterprise 2.0 entreprenører entreprenørskap EO Funktion eo-funktion eo-funkton Eramet Erasmus Erfaringsseminar erik gudbrandsen erik helstad Erna Solberg Ernst & Young ERP esenteret Etablererkontoret Etablering etikk etisk forum telemark europas beste europas beste klynge evaluering Evy-Anni Evensen Excellence expo expo 2009 expo 2010 ez eZ Conference ez publish ez Systems facebook Facebook. LinkedIn fagbrev fagbrevutdeling Felleskalender finanskrise finn.no First Lego League flemming sveen fll Fokus Bank foresight Fornyingsminister forretningsforståelse forretningsmodellering Forretningsplan forretningsutvikling Forskerkafe Forskning Fortuna Rådgivning fredagsmoro fredagsprofil Fremtiden fri programvare fridge friprog Friprogmaster Gaiaware GalaxeLAN gartner group gaseller gass gat Gat-Ship gatship gatsoft gaver generalforsamling generalhistorien gjemsø skole global future Google Google Analytics Green Business Green Business Norway Grenland grenland 2.0 Grenland ARENA grenland expo Grenland Web Grenlandsfilm grenlandsfilmen grenlandskommunene grenlandssamling grenlandweb GREP GREP Kompetanseutvikling Grenland grill Grilling grunder Gründercamp gründere grunderuka grunderuke gullhjelmen gunn marit christenson halogen Handelshøyskolen BI Heistad helse Helse IKT helseinformatikk helseinnovasjon helseomsorg helseteknologi Helterennet henrik finsrud herøya Herøya Industripark heyra HiG HiST HIT HIT fagdag Hollenderiet horisontaler hpv htc hubei hundreårsmålene Hurtigruten høgskolen Høgskolen i Telemark Ibsenhuset icg iit IKT ikt drammen IKT Grenland ikt grenland strategi ikt grenlandskortet ikt i sb ikt i ub IKT Norge ikt næring IKT studier IKT-studier iktgrenland.no iktgrenlandskortet ildsjel imatis Individuals Industrikompetanse informasjonssystemer informatikk inger lysa Inkasso inn2be innbrudd Innovasjon innovasjon norge innovasjonspris Innovation Performance internship intervju Intrum Justitia iphone IS Partner ispartner it arena drammen IT Consult IT4You itc ITIL itrust ITS ITS-arena itum itum ez Itum Grenland JamZone jan arvid gravklev jenteandel jessen og bjelkemy-østvang jesusbasert ledelse Jim Ryen joakim Jobbsøkere Jul jørn eriksen Kina kjerneverdier klokkerholmen klosterøya klynge klyngeevaluering klyngefacilitering klyngekvalitet klyngemodenhet klynger som vekstinstrument klyngeutvikling kommunikasjon Kompetanse Kompetanseindustri kompetenznetze deutchland kongsberg Kongsberg Maritime KPMG kredittvurdering krisa kristine langerød kulturingeniør Kulturnatta kunnskapsseminar kunnskapsverkstedet kunstkom kurs kveldsmøte kvinner lan lasse johansen Lean lean forum grenland Lean Learning Institute Lean Learning Telemark learning community learntec ledelse LG likviditet lill-ann bråthen linkedIn lyk-z Mac-brukergruppe Magnar Kleiven magnet maja furuholmen Maritime marked markedsføring mastergrad IKT media mediaeffekt medielandsby medlemsmøte medlemsoversikt medtest mektige kvinner mental helse merkevarebygging mflow MGP microsoft miljøfyrtårn miljøteknologi miljøvennlig Millenials Mobil-teknologi muligheter musikk mæla ungdomsskole N.E.G. NAV nce netcom nettsamfunn nettverk networknorway nevu NHO NHO Telemark niklas permats nilssen oversetting Norges Forskningsråd norner Norsk Styrenettverk novelda nrk Nyhetsbrev Næringsforum Telemark næringsklynge næringsklynger næringsliv næringslivssamarbeid næringsrettet nørretranders offentlige anskaffelser Officer officer telemark Ole Johnny Hansen omsorg Omvisning open days open nordic open source opensourcemaster openspource origo ID Oslofjordfondet oss&rm packt Panel per berg Petter Ellefsen piloter PIT plan1 Playgate PMI Pub politikk Porsgrunn porsgrunn kommune Porsgrunn Porselæn Positiv Powel Gemini pp praksis praksisplass praksisplasser prediktor presentasjon Presentasjon og kommunikasjon primadonnaer process IT innovation produkt/teknologi produkttesting profbox prosjekt prosjektledelse Prosjektlederforum prosjektlederkurs prosjektlederutdanning Prosjektstyring protectoria racom Rammebetingelser rating red herring redturbine regionsutvikling ressurser RIM risiko rom3 rosing SaaS Salgs- og markedsforum salgskurs Samarbeid Sauherad semiar Seminar sigurd juvik Silicon Valley sitecom skapende Skattebetalerforeningen SkatteFUNN Skien Skien Fritidspark Skien kommune skien vgs Skien videregående skien videregående skole skole skoleforum Skoletavla smart småtinget Soliditet sommer sommerjobb sommervikarer Sony sosiale medier sosialt entreprenørskap Springbrett springer kulturstudio spørreundersøkelse Spørsmål ssg ST Ericsson Statoil statsråd Heidi Grande Røys steinar solberg Stian Rustad STiG stig gåre andersen Stockholm storebrand storform strategi strategisamling studenbedrift studentbedrift studenter studentprosjekt Styre summer camp superbrukere sustainable lifestyle sustanable industry svein torgeir dale svennebrev Sverige sykkel sysselsettingsvekst søkning TA Talent Factory Talentutvikling talentutviklingsprogrammet tbpw tdc team consulting teamconsulting teknolab teknolaben teknologi teknologimiljø Grimstad teknologisk plattform Tel-Tek telemark Telemark best på web telemark fylkeskommune telemark sør Telemarkforsking Telemarkhelten Telemarkreiser telemarksforskning Telemarkskanalen temperatur teo härén Terje Klausen terje lien aasland terje og mia skriver terje skriver terje vigen terrengsykkel ticket4you tipping point methodology TK Olsen Tokke tommy nordby tor-arne Tor-Arne Bellika Torbjørn Røe Isaksen torkild follaug TQM Center TQM Center Norway TQM Partner trening trond ingebretsen trygve nilssen TV-aksjonen twitter tyveri UB UiA UiO uke 44 uke 46 ukesmail ungt entreprenørskap USA utdeling utviklerforum Varden varslingssystem vegvesenet vekst i grenland velferdsteknologi venner venstre vertikaler vestsiden skole Viaduct Vianova viaoss vidar top videreutvikle vind vinnerkonferansen vrådal VTS web Web 2.0 web teknologi Wiborg windpower xlnt it xstore z-nett zones øresund øresund it øystein beyer Øystein Bredal Thorsen

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.