IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg 

Vi har alle på en eller annen måte et forhold til teknologi. Mens noen av oss velger å "ikke forholde seg til teknologi" (det er et forhold det også ;-) er det de av oss som forsiktig snuser på den, hører om den, blir med når vi "tvinges inn i den"... helt til den andre ytterligheten der man nærmest lever for den.

 

Et eller annet sted i den skalaen er også du, om du vil eller ikke. Har du tenkt gjennom hvor du ønsker å være? ...eller er det mer eller mindre tilfeldig hvordan du forholder deg til teknologi. (Det er ikke jobben din, sier du..?!) Og for øvrig, hva mener vi egentlig med teknologi?

Hvilke tanker får du når jeg sier mobiltelefon, epost, internett, digitalkamera... Hva med helt konkret på nett; YouTube, vg.no, Wikipedia, Facebook, LinkedIn... og litt mer, dog enn av litt annen karakter; husalarm, elektroniske bilnøkler, mp3-radio...

Heisann! du har vært borti noen av disse "greiene", eller..?! Javisst har du vel det. Spørsmålet nå blir: Skal du ligge litt i forkant og påvirke valgene dine proaktivt, eller skal du reaktivt bare la andre "innovative" mennesker (og selskaper) styre din hverdag?

Den teknologiske innovasjonen velter inn over oss (lenken er vel verdt å klikke på). Konkurrentene dine i arbeidsmarkedet bruker den og vinner på fronter der du raskt blir hengende etter. Barna dine løper med den. Går de deg forbi..? Det er ditt valg. Og bare så det er sagt. Hvis du velger å ikke velge, ja, så er det et valg det også. IKT Grenland har valgt å velge selv. Vi arbeider for at Grenland ikke bare passivt skal være med på det "alle de andre" har valgt for oss. Vi har valgt å være med å påvirke utviklingen - internasjonalt. Det er mulig. Vi gjør det - nå. Er du med?

 

UKEN SOM VAR

Videreføringssøknaden for Arena-programmet er sendt. Vi venter i spenning på svar.

Grenland Web har landet flere spennende prosjekter den siste tiden. Det ferskeste eksemplet er Erfaringskompetanse, hvor Thomas Øverbø (tidligere eZ Systems) har tatt over styringen for websynlighet. Utrolig hvor stor forskjell en enkeltperson kan utgjøre når det gjelder sosiale medier. Nå dukker plutselig Erfaringskompetanse opp "over alt". Dette viser - så ubegripelig tydelig - hvor mye Grenland har å hente innenfor dette området. Gratulerer, Thomas! ...og takk for at du setter et så godt eksempel for IKT Grenland.

First LEGO League (FLL) ble igjen en heidundrende fest. Makan til liv og strukturert markedsføring fra ung ungdom har jeg sjelden opplevd! Mange av dere var tilstede og vet hva jeg snakker om. Gratulerer til alle lag for sportslig opptreden, profesjonell innsats og vinnerinstinkt. Resultatene fra årets FLL konkurranse foreligger nå, med vinneren som går videre til den Skandinaviske finalen i Grimstad 4. des.

Vi har hatt besøk av 25 spennende bedrifter organisert i to ulike programvareforeninger i Romania og Bulgaria. IKT Grenland, Innovasjon Norge og IT Arena Drammen. Oxford research holder på med sluttevaluering. En rekke medlemmer blir intervjuet. Næringslivsforum for Kina.

Og så må jeg bare nevne... fra en ildsjel i EDB Industry, en av medlemsbedriftene, ble vi tipset om www.oovoo.com - en Skype konkurrent som tilbyr konferanse-funksjonalitet med visning på skjerm av flere enn bare en-til-en. Smart!

 

UKEN(E) SOM KOMMER

Ikke så fælt mye som skjer denne uken..? Joda, veldig mye spesifikt, men av mer "allmenn interesse"... Vekst i Grenland inviterer til åpent møte i Grenland Investorforum tir 23. nov. (Se forrige ukes oppdateringer for mer.)

Vi minner om kveldsmøtet tor 25. nov kl 19.00 her på Klosterøya. Siste samling før jul. Alltid spesielt!

Ha riktig god uke!

 

Mvh E. Vidar Top

Styreleder IKT Grenland

 

Følg IKT Grenland online:

LinkedIn l Facebook l YouTube l Twitter

 

Legg til kommentar

November-måned er allerede godt i gang. Juledekorasjonene sniker seg sakte men sikkert inn og VI, vi har en gladnyhet å melde.

 

IKT Grenland flytter kontorer til det største og gjeveste "rommet" i Kunnskapsverkstedet på Klosterøya i begynnelsen av desember. Min tipp er at dette bare er den første av mange omrokkeringer vi vil oppleve. Klosterøya er et prosjekt i utvikling, og måten vi forholder oss til prosessene ville jeg si er "dynamisk".

På den ene siden er vi samarbeidspartnere med Klosterøya. På den annen side skal vi også være en krevende kunde. Spennende å se hvordan denne dynamikken, som jeg nettopp nevnte, vil se ut etterhvert. Vårt håp er Klosterøya snart vil våkne fra en dyp søvn og ta inn over seg at øya ikke lenger er en industri-landsby. Allerede i 2004 lanserte vi med Torkild Follaug's nå etterhvert så berømte uttalelse: "Fra industrikompetanse til kompetanseindustri", en grunnleggende tanke om hvilken plass vi ser for oss at IKT Grenland har. Vi skal ta vare på og støtte industrien, men så skal vi også bidra til fornyelse å utnytte den vanvittige bi-effekten vi har opparbeidet som resultat av den tunge erfaringen vi besitter fra industrien: "De kloke hodene" og forståelsen for "prosesser".

De kloke hodene er grunnlaget for en helt ny industri; kompetanseindustrien. Den har vi gode forutsetninger for å gjøre noe ut av her i regionen. De gode forutsetningene gjør at vi mener det er viktig å gjøre noe med rammebetingelsene. Der har vi... en jobb å gjøre, ja! Og ironisk nok, aller mest i topplokket til hvordan brorparten av folket tenker og ser verden. Og jeg vil umiddelbart føye til, inkludert meg selv. Vi er vår egen begrensning!

Det er jo nettopp det som gjelder... Med bakgrunn i forskning og flere andre ferske undersøkelser påstås det at kunnskapsarbeideren representerer et like stort verdiøkende skifte som industriarbeideren var under den industrielle revolusjon. I nettverket er denne tanken ikke bare blitt moden. Den har på mange måter blitt til virkelighet. Og selv om vi kan se begynnelsen av dette på Klosterøya går det ALTFOR sakte. Vi trenger å spille hverandre gode, men når det tar flere år å forstå et så enkelt prinsipp kan det hende at IKT Grenland også må trekke på flere samarbeidspartnere. Har du tanker om dette..?

(Vi gjør oppmerksom på at noen av lenkene i nyhetsbrevet vårt krever pålogging. Det er fort gjort å lage en gratis bruker.)

 

UKEN SOM VAR

BI søker praksisplasser. Fremdeles aktuelt.

Det var igjen kurs i smart bruk av web-verktøy på Klosterøya denne uken, både for effektiv intern samhandling blant kolleger og ekstern dialog med kunder og leverandører. Mange nye mentale "oppdagelser" i Kunnskapsverkstedet denne uka.

Selv var jeg med å lansere bloggen for Norsk Styrenettverk. I løpet av 11 dager var vi landets best besøkte side for styrekompetanse. Wauw!

 

UKEN(E) SOM KOMMER

Tone Engebretsen, GREP Kompetanseutvikling Grenland, inviterer til et fanTAStisk program og åpen dag på stevneplassen, Skien 11. nov kl 12.00 - 16.00. Når jeg leser smaksprøver (altså mat) blir oppmerksomheten umiddelbart trigget, må jeg tilstå. Mmmmm!

24SevenOffice ved Freddy Kristensen inviterer til frokostseminar om smart likviditetsstyring 24. nov i Bryggeparken, Skien.

First Lego League lørdag 13. nov i Skien Fritidspark. Dette må oppleves. Familieaktivitet av dimensjoner. Du selv kommer til å bli imponert over ungdommenes innovative evner. Barna dine... de kommer ikke til å tro sine egne øyne. Sitat deltager fra i fjor: "Pappa, er vi i LEGO-robott land, nå..?"

Gunn Marit Christenson i Springer Kulturstudio er på jakt etter noen som kan lage en spennende iPhone / Android applikasjon. Ta kontakt med henne snarest dersom dette er aktuelt.

Merk kalenderen allerede nå for kveldsmøte 25. november når Knut Vareide, Telemarkforsking og Sigurd Juvik, Baze Technology skal i vinden. Dette må du bare ikke gå glipp av. Det har du kanskje skjønt, hvis du har hørt på disse gutta en gang før..?! ;-)

 

Mvh E. Vidar Top

Styreleder IKT Grenland

 

Følg IKT Grenland online:

LinkedIn l Facebook l YouTube l Twitter

 

Har du lurt på hvorfor mye i dag dukker opp som "versjon 2.0" i alle tenkelige sammenhenger? Kanskje jeg kan hjelpe deg litt..?

 

For mer enn et halvt år siden skrev jeg et innlegg om IPv6 på min egen private blogg. Hva er det, tenker du..? Akkurat IPv6 ville jeg faktisk lest litt om hvis jeg var deg. Nå på vei inn i Norge kommer dette til å påvirke også din hverdag en gang i nær fremtid. Litt sånn superenkelt sagt med ord som alle kan forstå:

Vårt første møte med internett på tidlig 90-tallet var statiske sider med informasjon (Web 1.0). Så kom interaksjon mellom brukere og "dynamiske sider", f eks Facebook (Web 2.0). Det neste skrittet sier man er når alle mulige "dingser" begynner å snakke sammen (Web 3.0). Et eksempel på Web 3.0 kunne være når kjøleskapet registrerer at man går tom for egg og uten din inngripen bestiller nye egg fra butikken for automatisk levering... eller no' sånt ;-)

Det er nettopp denne versjoneringen som software-verdenen benytter seg av som har sneket seg inn i dagligtalen. Særlig begrepet "2.0" er hyppig brukt om å formidle en eller annen fornyet og smartere variant av noe som man mener har gått eller bør betraktes som gått ut på dato. Se om du ikke klarer å finne spor av nettopp dette i nyhetsoppdateringen under...

 

UKEN SOM VAR

Open Days vel overstått!

Vi gratulerer Gatsoft med nominasjon til Ernst & Young's "Entrepreneur of the Year 2010". Selv om Gatsoft ikke vant, er nominasjonen i seg selv en fantastisk bragd.

Thor Olsen, førsteamanuensis med fagfelt IT-støttet bedriftsutvikling ved HiST, et av medlemmene i IKT Grenland, publiserte en knakende god bloggpost om hvordan "Sosiale medier er avgjørende for forretningen din". Fra denne posten vil du finne flere spennende lenker vel verdt noen ekstra minutters lesing.

Kveldsmøtet sist torsdag var første gang på flere år at jeg selv ikke var tilstede. Kommentarene om bra innhold har ikke gått meg forbi, for å si det sånn. Særlig ledelsesforumet fikk spennende tilbakemeldinger denne gangen, eks "Jeg har lært at jeg har allergi mot en bestemt mennesketype...". Det må kunne sies å være en frisk oppdagelse ;-) Jeg nevner for ordens skyld igjen; har du et foredrag eller innhold / kompetanse du tror kan fenge på en av våre kveldsmøter, gi beskjed til Torkild.

IKT Grenland-logoet er gjort tilgjengelig for alle medlemsbedriftene. Likeledes vignettenes lydspor, som fritt kan lastes ned og brukes til alt fra ringetone på mobilen til bakgrunnsmusikk i et mediaklipp. Vi innrømmer alle medlemmer å benytte både logoet og lydlogoet til å profilere seg selv som medlem av nettverket vårt. Du finner alle fire variantene av lydsporene her:

Dersom du tar direkte kontakt kan du også få den lille mediasnutten der både lydlogo og animasjonen henger sammen i ett, som i slutten av vårt etterhvert så kjente kjenningsmelodi / møteplass-klipp. Med dette benytter vi også anledningen til å takke Emil Riis Jakobsen i Gatsoft for produksjonen av de fire vignettene våre, og Kjetil Strøm-Hval for det grafiske arbeidet.

Green Business Norway underskrev historisk samarbeidsavtale med Hubei Environmental Protection Bureau og Norsk Institutt for Luftovervåkning (NILU). Utrolig godt eksempel på hvordan denne regionen ligger i forkant mht grønn teknologi. Og flere STERKE og store internasjonale eksempler på lignende prosjekter kan hende kommer i nær fremtid...

 

UKEN(E) SOM KOMMER

Søknaden om videreføring av Arena hovedprosjekt år 4 og 5 ligger nå tilgjengelig for gjennomlesning. Den vil bli sendt inn om ikke lenge. Hensikten med deling i forkant av innsendelse er selvsagt å innrømme deg muligheten til å komme med tanker og innspill.

Her en bunke med begivenheter... 4. nov arrangerer Høgskolen i Telemark åpen fagdag "Forretningsmodeller fri programvare". Det blir også som i fjor GalaxeLAN på Klosterøya 5-7. nov. Midt-Telemark Næringspark AS og Midt-Telemark Næringsutvikling AS inviterer til heldagssamling den 10. nov 2010 på Bø hotell kl. 09.00. First Lego League går av stabelen i Skien Fritidspark lør 13. nov fra kl 09.00 til omtrent kl 15.00. Vi husker fjorårets suksess. Ta med barna - hele familien - og opplev lego-robotter og undommelig innovasjon på en helt ny måte. Telemark fylke har invitert IKT Grenland til dialogmøte ons 3. nov. Stikkord: Planprosess, nyskaping, næringsutvikling rundt temaet "Forretningsmiljø og samhandling. Innovasjonsmiljøer og samspillarenaer.

Og så en godbit til slutt. Har du vært på foredraget til Dag Erik Pedersen "Aldri god alene". Hvis nei, nå har du sjansen. Hvis ja, så har du sikkert lyst til å oppleve det igjen..?! IKT Grenland er blant sponsorene til Eidanger pike- og guttekorps og alle ansatte i medlemsbedriftene får derfor rabatt på billettene. Tors 18. nov er dagen. Skaff deg billett nå!

Ha en forrykende uke!

 

Mvh E. Vidar Top

Styreleder IKT Grenland

 

Følg IKT Grenland online:

l LinkedIn l Facebook l YouTube l Twitter l

100 medlemmer 17. mai 2010 24servenoffice 24sevenoffice 24SO abelgøy ÅBS-poeng Adventskonstert afi alarmsystem aleksander farstad allegro altoros ama-tech ambassadørpris amesto AMESTODAGEN 2009 andante amoroso Andreas Hagen Android åpen åpen kildekode åpenhet aplia Apple arbeidsplasser arena arena-programmet Arenamøte Arenaprogrammet årets kvinnelige gründer Argentum Arise arkidata arnea asbjørn hovstø atle barclay atle skei australia Bank bård stranheim baze baze technology baze tecnology BazeField bazeport bemanningsbyrået bergfald Best på web BI bidevind consulting Bioforum Telemark BioNor bionor immuno birger tufte johansen bjarne berg wig bjella blid blog Blogg boigrenland bordtennis bosted Bouvet Bouvetlekene Brainsbusiness brann brevik brobygger; IKT brokerage events bronze label brukerråd brukerrådet BTV Bypakke cadpartner cardiac cba cba consultants cbt CEE Center for Sustainable Industry charlott eidbo-ahnssen chateau neuf christoffer schwanstrøm cintra Cluster development Cluster Management clustermembers cms conference CONNECT Connect Østlandet cronus CSI dag andersen dag sigurd larsen dagens næringsliv dagligdata Datalagringsdirektivet deling den norske modellen Dialog didrik difi Digiflex digitale fortellinger dilemma dino esposito Dun & Bradstreet e-læring edb EDB ErgoGroup EDB Industry ekdahl elan it elektronisk forretningsdrift eli aakre engelsk enterprise 2.0 entreprenører Entreprenørskap EO Funktion eo-funktion eo-funkton Eramet Erasmus Erfaringsseminar erik gudbrandsen erik helstad Erna Solberg Ernst & Young ERP esenteret Etablererkontoret Etablering etikk etisk forum telemark europas beste europas beste klynge evaluering Evy-Anni Evensen Excellence Expo expo 2009 expo 2010 ez eZ Conference ez publish ez Systems facebook Facebook. LinkedIn fagbrev fagbrevutdeling Felleskalender finanskrise finn.no First Lego League flemming sveen fll Fokus Bank foresight Fornyingsminister forretningsforståelse forretningsmodellering Forretningsplan forretningsutvikling Forskerkafe Forskning Fortuna Rådgivning fredagsmoro fredagsprofil Fremtiden fri programvare fridge friprog Friprogmaster Gaiaware GalaxeLAN gartner group gaseller gass gat Gat-Ship gatship Gatsoft gaver generalforsamling generalhistorien gjemsø skole global future Google Google Analytics Green Business Green Business Norway Grenland Grenland 2.0 Grenland ARENA grenland expo Grenland Web Grenlandsfilm grenlandsfilmen grenlandskommunene grenlandssamling grenlandweb GREP GREP Kompetanseutvikling Grenland grill Grilling grunder Gründercamp gründere grunderuka grunderuke Gullhjelmen gunn marit christenson halogen Handelshøyskolen BI Heistad helse Helse IKT helseinformatikk helseinnovasjon helseomsorg helseteknologi Helterennet henrik finsrud herøya Herøya Industripark heyra HiG HiST HIT HIT fagdag Hollenderiet horisontaler hpv htc hubei hundreårsmålene Hurtigruten Høgskolen Høgskolen i Telemark Ibsenhuset icg iit IKT ikt drammen IKT Grenland ikt grenland strategi ikt grenlandskortet ikt i sb IKT i UB IKT Norge ikt næring IKT studier IKT-studier iktgrenland.no iktgrenlandskortet ildsjel imatis Individuals Industrikompetanse informasjonssystemer informatikk inger lysa Inkasso inn2be innbrudd Innovasjon innovasjon norge innovasjonspris Innovation Performance internship intervju Intrum Justitia iphone IS Partner ispartner it arena drammen IT Consult IT4You itc ITIL itrust ITS ITS-arena itum itum ez Itum Grenland JamZone jan arvid gravklev jenteandel jessen og bjelkemy-østvang jesusbasert ledelse Jim Ryen joakim Jobbsøkere Jul jørn eriksen Kina kjerneverdier klokkerholmen Klosterøya klynge klyngeevaluering klyngefacilitering klyngekvalitet klyngemodenhet klynger som vekstinstrument klyngeutvikling kommunikasjon Kompetanse Kompetanseindustri kompetenznetze deutchland kongsberg Kongsberg Maritime KPMG kredittvurdering krisa kristine langerød kulturingeniør Kulturnatta kunnskapsseminar kunnskapsverkstedet kunstkom kurs kveldsmøte kvinner lan lasse johansen Lean lean forum grenland Lean Learning Institute Lean Learning Telemark learning community learntec ledelse LG likviditet lill-ann bråthen linkedIn lyk-z Mac-brukergruppe Magnar Kleiven magnet maja furuholmen Maritime marked markedsføring mastergrad IKT media mediaeffekt medielandsby medlemsmøte medlemsoversikt medtest mektige kvinner mental helse merkevarebygging mflow MGP microsoft miljøfyrtårn miljøteknologi miljøvennlig Millenials Mobil-teknologi muligheter musikk mæla ungdomsskole N.E.G. NAV NCE netcom nettsamfunn nettverk networknorway nevu NHO NHO Telemark niklas permats nilssen oversetting Norges Forskningsråd norner Norsk Styrenettverk novelda nrk Nyhetsbrev Næringsforum Telemark næringsklynge næringsklynger næringsliv næringslivssamarbeid næringsrettet nørretranders offentlige anskaffelser Officer officer telemark Ole Johnny Hansen omsorg Omvisning Open Days open nordic open source opensourcemaster openspource origo ID Oslofjordfondet oss&rm packt Panel per berg Petter Ellefsen piloter PIT plan1 Playgate PMI Pub politikk Porsgrunn porsgrunn kommune Porsgrunn Porselæn Positiv Powel Gemini pp praksis praksisplass praksisplasser prediktor presentasjon Presentasjon og kommunikasjon primadonnaer process IT innovation produkt/teknologi produkttesting profbox prosjekt prosjektledelse Prosjektlederforum prosjektlederkurs prosjektlederutdanning Prosjektstyring protectoria racom Rammebetingelser rating red herring redturbine regionsutvikling ressurser RIM risiko rom3 rosing SaaS Salgs- og markedsforum salgskurs Samarbeid Sauherad semiar Seminar sigurd juvik Silicon Valley sitecom skapende Skattebetalerforeningen SkatteFUNN Skien Skien Fritidspark Skien kommune skien vgs Skien videregående skien videregående skole skole skoleforum Skoletavla smart småtinget Soliditet sommer sommerjobb sommervikarer Sony sosiale medier sosialt entreprenørskap Springbrett springer kulturstudio spørreundersøkelse Spørsmål ssg ST Ericsson Statoil statsråd Heidi Grande Røys steinar solberg Stian Rustad STiG stig gåre andersen Stockholm storebrand storform strategi strategisamling studenbedrift studentbedrift studenter studentprosjekt Styre summer camp superbrukere sustainable lifestyle sustanable industry svein torgeir dale svennebrev Sverige sykkel sysselsettingsvekst søkning TA Talent Factory Talentutvikling talentutviklingsprogrammet tbpw tdc team consulting teamconsulting teknolab teknolaben teknologi teknologimiljø Grimstad teknologisk plattform Tel-Tek telemark Telemark best på web telemark fylkeskommune telemark sør Telemarkforsking Telemarkhelten Telemarkreiser telemarksforskning Telemarkskanalen temperatur teo härén Terje Klausen terje lien aasland terje og mia skriver terje skriver terje vigen terrengsykkel ticket4you tipping point methodology TK Olsen Tokke tommy nordby tor-arne Tor-Arne Bellika Torbjørn Røe Isaksen torkild follaug TQM Center TQM Center Norway TQM Partner trening trond ingebretsen trygve nilssen TV-aksjonen twitter tyveri UB UiA UiO uke 44 uke 46 ukesmail ungt entreprenørskap USA utdeling utviklerforum Varden varslingssystem vegvesenet vekst i grenland velferdsteknologi venner venstre vertikaler vestsiden skole Viaduct Vianova viaoss Vidar Top videreutvikle vind vinnerkonferansen vrådal VTS web Web 2.0 web teknologi Wiborg windpower xlnt it xstore z-nett zones øresund øresund it øystein beyer Øystein Bredal Thorsen

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.