IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg 

Høstferie..?! Hos meg strømmer det inn med nyheter fra medlemsbedriftene.

...og med stadig mørkere og kaldere dager runder vi denne uken faktisk tidspunktet for skifte til vinterdekkene. Mon tro om ikke vi i år også får tidlig snø og det samme trafikk-kaoset vi ser hvert år? Merkelig samfunnsfenomen! Det kan nesten virke som om vi i sum alltid har en statistisk mangel på evne til å forberede oss, selv til "kriser" vi vet kommer? Og ikke bare noe så enkelt som vinter og is og snø, men selvsagt også slikt som for eksempel økonomiske opp- og nedturer.

Når barna sier til meg at de gleder seg til jul føles det veldig tidlig, men det er altså ikke mer enn to måneder unna. Og det hjelper lite å stritte i mot, så denne helgen så Lillian og jeg like godt en julefilm. "The Note", basert på en roman av Angela Hunt har et ordentlig sjarmerende plott om hvordan livet er noe ytterst skjørt og verdifullt. Kan anbefales!

 

UKEN SOM VAR

Aller først gratulerer vi IT4You med nye kontorlokaler! Nå er de lokalisert der mange av oss fremdeles tenker "Korvetten" i Brevik. Kjøpte gul Fox der da jeg var liten gutt, jeg - gode minner ;-)

Sist fredag var jeg på besøk hos Gatsoft / Gat-Ship og fikk snakke med en kunde på kurs fra Estonia. Og det er ingen uvanlig hendelse. Jeg oppfatter det slik at Grenland blir stadig mer internasjonalt, både blant kunder og ansatte. Spennende trend!

Visste du at Grenland har fått et nytt magasin? Allegro, her på Klosterøya, med Espen Ødegaarden i spissen gir nå ut iGrenland magasinet. Samme høye kvalitet på dette som alt annet Allegro gjør.

NHO Telemark har begynt å blogge. "Vår egen" Kerstin Laue er også godt i gang med sin blogg. Den damen er så aktiv og positiv at det nok blir lurt (og oppløftende) å følge det som kommer derfra i tiden som kommer.

Klosterøya sydet mer enn vanlig av ungdommelig kraft i uka som gikk. Over 200 elever fra videregående skoler i Telemark besøkte seminaret vårt om IKT i ungdomsbedrift. For tredje år på rad har Ungt Entreprenørskap Telemark, Telemark Fylkeskommune og IKT Grenland budt ungdomsbedriftene på aktuell oppdatering om bruk av IKT i forretningsdrift. Vi er nesten blitt litt blaserte, for elevene lar det hagle med tilbakemeldinger som "råbra", "dritkult" og "akkurat det vi trenger". Mer enn 75 prosent av deltakerne gir arrangementet karakteren "Meget bra" eller "Svært ba" i evalueringen. Som vanlig har vi hatt god hjelp fra IKT Grenland's medlemsbedrifter og andre kompetente hjelpere i gjennomføringen. Stor takk til alle! (Selv er jeg stolt pappa og vitne til at vår egen sønn var med å vinne Gründercamp, også arrangert av Ungt Entreprenørskap.)

Høgskolen i Telemark melder fremgang på flere områder, blant annet flere studiepoeng og flinke studenter, noe som har ført til økte tilskudd. Utrolig viktig for alle i IKT Grenland at HiT lykkes med langsiktig positiv utvikling.

 

UKEN(E) SOM KOMMER

Som sagt, mye som skjer på tross av "høstferie" - her renner det inn... Bouvet sponser Yggdrasil som går av stabelen i dag og i morgen i Tønsberg. Digiflex annonserer grunnkurs i Photoshop. Itum Grenland inviterer til seminar "Server, lagring og nettverk". Minner igjen om Open Days 28. oktober. Baze Technology annonserer sin BazeCamp 2-3. nov nå på Quality Skjærgården hotell. "BazeCamp"!! genialt navn på en årlig konferanse J

ViG informerer om gratis Utviklingscamp for oppstartsselskaper, riktignok i Oslo...

...og på neste kveldsmøte spør vi: "Må alt inn i nettskyen?" Lederne i to av våre egne medlemsbedrifter presenterer med "spenning i dialogen" ulike ståsteder og synspunkter i forbindelse med dette hotte temaet.

Til slutt en spennende sak: Sist uke skapte mine kommentarer vedrørende ITIL-kompetanse deilig furore. Mange som er opptatt av dette, gitt. Jeg vet nå at HiST tilbyr nettbaserte fag og kompetanse på ITIL. Itum Grenland har en egen avdeling på Klosterøya som kun jobber med ITIL og informasjonssikkerhet. EDB melder at de har en rekke relevante sertifiseringer som berører området. Alt dette har gjort det interessant å forsiktig starte en kompetansekartlegging i IKT Grenland. Fortell oss hva du kan og hva dere behersker av ekspertise ved å samskrive vårt nyopprettede felles online dokument for IKT Grenland kompetanse. Ditt bidrag vil bli synlig for hele nettverket umiddelbart og formelt på iktgrenland.no i fremtiden. Det kan være alt fra CSS og html til salg, prosjektledelse og de helt myke fagene.

Ha riktig god uke!

 

Gladhilsen fra Vidar Top

Styreleder, IKT Grenland

Følg IKT Grenland på Twitter

Sterk "skolestart" for IKT i Grenland denne uken...

 

Høgskolen i Telemark har sendt søknad om støtte til universitetssatsingen til de seks kommunene som er medlemmer i Grenlandsrådet. Spennende lesning! Handelshøyskolen BI forteller at de ser en tydelig trend og økende interesse og søkning til ledelsesorienterte fag. De mest populære masterprogrammene er "Ledelse; makt og mening" og "Samspill og ledelse". Fullt mulig å videreutdanne seg regionalt, altså her i området. Fikk du forresten med deg siste nytt om Klosterøya?

Får liksom en følelse av at det er i ferd med å "løsne"..?! Så får du tolke det slik du vil ;-)

 

UKEN(E) SOM VAR

Baze Technology melder å ha landet flere kontrakter ila sommeren. Først, ved inngangen til sommeren en større avtale om bruk av BazePort® hos BP som innbefatter feltene Skarv, Valhall og Ula. De har solgt BazePort® anlegg til ett DOF supplyskip og et North Sea Shipping supplyskip. I tillegg en større utvidelse av BazePlant® system på Yara Porsgrunn. Og betraktelig mer butikk fremover, ikke minst i Singapore. Dette svinger det av!

Og det slutter ikke der. Baze Technology har også vunnet et anbud på BazeField® mot Statoil innen vindkraft. Nå runder de 2000 solgte BazePort® enheter i løpet av august og befester sin posisjon innen vindkraft i Norge. Hvis du i tillegg ønsker å lese en flott artikkel klikker du her!

Årets utgave av EM i studentbedrift ble igjen en suksess for HiTs vedkommende. Bedriften "Top Safe" mottok sølvmedalje og prisen for studentbedrift med størst internasjonalt potensiale. Det er også gledelig at HiT nettopp har fått tilsagn på over en million fra Innovasjon Norge til "Ung Gründer prosjektet".

 

UKENE SOM KOMMER

Sten Thorstensen i Itum sendte meg en artig epost sist uke. Forslaget hans var å sette "Google-syklisten" på båten opp Telemarkskanalen for å markedsføre "verdens 8. underverk". Så inspirert av selvtilliten ble jeg at eposten umiddelbart ble videreformidlet. Denne uken blir derfor kanalen vår fotografert og om ikke lenge kan alle ta en virtuell tur, når som helst. Kult!

Det har i lengre tid pågått innsats for å få på plass et mastergradsstudie innen fri programvare (Open Source). Visste du at der er vi helt unike, nå, med det nye 2 årige næringsrettede Friprogmaster studiet?! Får skikkelig kick av dette. Dere som har folk med IT bachelor / ingeniør og som vurderer å ta en mastergrad nå eller senere kan delta gratis i grunnkurset for den nye OpenSource mastergraden ved HiT / UiA og få dette godkjent som del av en mastergrad senere. Kurset er samlingsbasert med tre saminger i Bø. Oppstart i Bø torsdag 26/8. Alle som er interessert kan ta kontakt med Tor-Arne Bellika eller Jon Kvisli.

Det er fortsatt mulig å bli med i den norske delegasjonen for å lære om muligheter i Kina. IKT Grenland koordinerer et IKT spor den 12 og 13 oktober på Expo 2010 i Shanghai. Ta kontakt med Tor-Arne dersom du ønsker å ta et tak her.

Sist, men absolutt ikke minst, IKT Grenland er nå på vei inn i et nasjonal interklynge prosjekt for HELSE IKT. Innovasjon Norge har i august bevilget midler til et forstudie for å se nærmere på hvordan regionale næringsklynger med medlemmer som jobber mot helsetjeneste-tilbydere kan samarbeide bedre seg imellom. Forstudiet går over seks måneder og øvrige deltagere er klyngene Oslo MedTech og MedITNord.

Og med et slikt tempo ønsker jeg alle enda en riktig god uke!

 
 

God mandag!

 

Her sitter jeg hjemme i godstolen. Et dårlig personlig virusfilter har gitt meg en liten pause. Kroppen er en god sjef, den lar deg få inntrykk av at du bestemmer selv helt til den plutselig setter ned foten. Sånne pauser har sine fordeler: Fant igjen en hel haug med gode, gamle kjente i sosiale medier i helgen. Noen av disse tror jeg får business-messig betydning. Genialt med sånne sosiale medier. Men livet mitt inneholder så mye tastatur, og min legning sliter med balansegang når den blir hekta på noe, så fjesboka har jeg utsatt hver gang jeg har vurdert innvandring. ”Er du ikke på Facebook eksisterer du ikke” sier en smilende Trolltech-gründer som sitter i styret vårt. Jeg lurer på hvordan vi skal forklare våre barnebarn hva vi mente med virtuell…

 

Arena kveldsmøtet på torsdag var morsomt! Thomas/eZ, Sten/Itum, Vidar og jeg lekte oss igjennom en demonstrasjon av teknologi. Jeg lærte masse om teknologi jeg ikke visste var så bra, så billig, eller så tilgjengelig: Anoto penn må jeg bare ha: Tenk å kunne kombinere gamledagse notater og ha full sync mot PC’n. Og at pennen kan ta opp lyd og koble dette med mine notater, at jeg kan skrive på en utskrift av eksempelvis powerpoint og det vises på skjermen, at jeg kan hoppe mellom sidene i mine speakers notes bare med å peke på den aktuelle siden på arket. Og ennå bedre ble det når denne ble kombinert med en interaktiv tavle: At projektor og tavla snakker sammen, og lag med notater kan legges oppå bilder, og alt lagres og distribueres som møtereferat idet møtet er avsluttet. Prezi var for meg også et nytt presentasjonsverktøy, et nettbasert alternativ til PowerPoint. LightScribe har jeg aldri hørt om, men de fleste av oss har i årevis gått rundt med en mulighet for å skrive bilde på CD-plata bare med å snu plata i CD-brenneren. I møtet hadde vi med oss en russer som ”bare prata russisk”, og Google Translate sammen med Google Wave var imponerende -i generalprøven...

Først og fremst takk til Sten og Itum som hadde rigga alt det fysiske til seansen. Og februar-møtene fremover er ment å skulle være en seanse hvor vi leker med tilgjengelig teknologi som kan gjøre at vi både ser bedre ut og er mer effektive. Tips Vidar!

 

Ellers var Asgeir i DagligData blant de som stilte smilende etter å ha avsluttet et godt regnskapsår etter et par trange. NetworkNorway smilte sammen med gutta i Officer Telemark; De har nå 13 av våre medlemsbedrifter på kundelista. "Foreløpig" –som de sier.

 

Ønsker deg en god uke!

Pass på virusfilteret ditt!

Hilsen Bård

Hei

Joda, snart er uke 47 også historie men likevel:

Uka som gikk inneholdt noen dager på den årlige konferansen til Industri Cluster Grenland i Vrådal: ”Bærekraftig industriell utvikling, fra ide til praksis”. Alle næringsklyngene var invitert, selvsagt også IKT Grenland. Jeg var med for å avrapportere hvor langt vi er kommet i transformasjonsprosessen etter at det ikke ble noe NCE. Foredraget finner du her. Det media tok tak i etter seansen handlet om ”avliving” av industrilokomotivene. Som metafor riktignok. Fordi de store industri-enhetene slik jeg ser det først og fremst spiller rollen som krevende kunde.
(klikk på bildet for å se presentasjonen)

Sammen med Sigurd Juvik/Baze, Tine Rørvik/Norner Innovation, Stan Fuglseth/Goodtech og Bjarne Berg Wig/TQM Partner, har vi laget utkast til en videreføring av NCE-initiativet (CSI). Forslaget er å fokusere på Grenland som arena for bærekraftig industrielle piloter. Der hører dere med, og mange andre av leverandørindustrien rundt de store industrilokomotivene. Unnskyld, de som er vogner i andre tog. Vogner vi sammen kan bidra til blir plassert først av alle vognene i sitt konsern-tog. Vi jobber videre med prosjektet som kan gi nye muligheter for flere av våre medlemmer. Industriell IKT og Lean Learning er hotte temaer!

Ungdommene som vant First Lego League kom til Vrådal i samlet tropp. Imponerte der også med sin robot-styring, innovative løsninger på oljeberedskap og dansenummer. Så begeistret var ICG-folket at det ble rene pandemien med utbrudd ”5000 kroner fra Grenland Havn”, ”5000 fra Klosterøya” og så videre. Nå har de samlet 50.000, og hele laget på 21 er på plass i den skandinaviske finalen i Eskilstuna neste helg!

Vi gratulerer eZ som har vunnet kontrakt med Euronics.

Glad for å finne XLNT IT, IT4You, CadPartner og Itum (som til og med har vært Telemarksvinner for et par år siden) med flott plassering over Telemarks 141 Gaseller ! 2900 personer er ansatt i Telemarks gaselle-bedrifter, med snitt på 20 ansatte. Andelen IKT-bedrifter er stigende, men vi bør prege denne lista ennå mer på sikt. Antar ingen er uenige..

Vi er godt i gang med planlegging av neste års Grenland EXPO, 29. – 30. April 2010. Har du forslag til foredragsholdere anbefaler jeg denne.

Og til torsdag antar jeg vi sees på arena-møtet. Har du ennå ikke meldt deg på? Ta bare en titt på førstesida vår, antall forum er imponerende, er det ikke? Forumlederne gjør en kjempejobb, og du kan få gleden av å komme til dekket bord. 56 smartinger har allerede meldt seg på, de har bl.a. skjønt at selv serveringen er gratis for den som er forhåndspåmeldt.

Sees?

God helg!

Hilsen Bård

Hei igjen, IKT venner

Morsomt med alle dere som etterlyser nyhetsbrev når de uteblir av ulike årsaker. Føler meg priviligert! Og en tur til statene forsterker virkelig følelsen av å være priviligert: Suppekøer, tommer butikklokaler, flere av de restauranter og jazzklubber vi hadde peila ut var borte, byggeprosjekter er stoppet, alle medier sender krise-stoff, presidenten forsøker seg på ”en Halvorsen”; ”–vær så snill å bruk litt penger, aksjer er lurt å kjøpe om dagen”, det som ser ut som en turistattraksjonen er 4000 mennesker i kø for en jobbmesse, 0% rente til den som vil kjøpe noe, og oppkjøpere av gull og klokker er synlig i alle varianter. Hvordan nasjonen og kloden vil preges av dette, og hvor lenge, er urovekkende spennende å tenke på. Foreløbig ser det ut til at det utskrives mye smertestillende medisiner til pasienten...
Her hjemme har det sikkert skjedd mye mer enn jeg vet, her er mitt bidrag til å spre historier fra Grenlandsbefolkningen som prøver å gjøre verden til et bedre sted:

 • 60-70 personer var på kveldsmøtet sist, og programmet fra scenen er vel og bra (Magnar Kleiven er morsom!), men prate med folket som stiller er ofte høydepunktene. Folket fra IT4You som forteller om oppbygging av en utviklingsavdeling i Seljord, 6 mann idag, og rekrutterer videre. IT4You har også førstemann på plass i Oslo.
 • Zones forteller om 3-årsavtaler med både EFD og YIT.
 • NCE-søknaden er formelt godkjent, nå gjenstår ekspertpanel og intervjuer i april, innstilling midt i mai, og beslutning 5. juni.
 • Teknolaben er oppe å gå, foreløbig i et tett samarbeid med ITUM: Utstyret rigges opp og ned i deres kurs-senter. Det funker, men skal på sikt inn i egne lokaler. Forøvrig burde dere alle kjenne til ITUM’s proffe kurs-senter, som det er mulig å leie når dere trenger fasiliteter med PC’er og servere.
 • Uka som var inneholdt også et møte i forbindelse med IKT-Grenlandskortet: Heistad oppvekstsenter og Porsgrunn kommune presenterte erfaringer så langt, morsomt å høre for dette er av typen godt samarbeid mellom skole og næringsliv, og nå er Vestsiden skole, Gjemsø skole og Mæla ungdomsskole invitert til å bli med på neste trinn mot forhåpentligvis full Grenlands-implementering.
 • Det var også en del skriverier rundt ungdomsbedriften Playgate som har hatt tett samarbeid med flere i IKT Grenland. LAN’et fikk store avisoverskrifter pga teknisk trøbbel etter et DOS-angrep og sperring fra nettoperatøren. Redningen kom istand etter at Inger Johanne på Skien Videregående i et sosial lag fikk koblet ITUM-partner i Kongsberg sammen med ungdommene som har gjort en kjempejobb med UB’en sin. Avisene fortjener også ha ros for å lage en konstruktiv vinkling i reportasjene som sikkert kunne vært valgt annerledes.
 • Også kan jeg ikke la være å glede meg over at Gsport kommer ut som en av landets beste netthandelsløsninger, siden denne er bygget med byggeklosser fra Gaiaware! Fra Grenland!

God uke!
--
Med vennlig hilsen
Bård Stranheim

Hei
En typisk god uke!

 • Jubelen over at Baze var i finalen blant de tre beste til Rosings Brukervennlighetspris i forrige ukesmail ble toppet med seier! Gratulerer Sigurd & co! Mer her. Og Vardens artikkel her.
 • Bo-I-Grenland og Chateau Neuf ble et godt team-arbeid: Thomas fra eZ, Richard fra 24SevenOffice, Pål fra Baze Technology og Torkild+Bård var på plass med felles stand. Vi hadde med oss bestillinger fra medlemsbedriftene til jobber innenfor:

  -Microsoft arkitekter og utviklere,
  -.net utviklere,
  -SharePoint utviklere,
  -PHP utviklere,
  -Web 2.0/HTML/JavaScript/Ajax utviklere,
  -Connector/integrasjons-konsulenter,
  -UI design,
  -IT teknisk (server, nettverk),
  -SAP-konsulenter,
  -OU konsulenter,
  -Prosessledelse/LEAN/TQM konsulenter,
  -Support konsulenter,
  -Salg innen BTB.

  Ikke mye som lukter krise her akkurat. Men folk ser ut til å bli forsiktigere med å tenke jobb-bytte...
  Jeg har en følelse av at det er uforholdsmessig mange IKT-folk som kommer på slike arrangementer, så hvis det blir nye lignende tiltak anbefaler jeg dere å være med! Også er det kjempenyttig bare å møte den herskaren fra Grenland som reiser innover som du får mer tid til å snakke med denne dagen enn gjennom et helt år forøvrig! At det blir en god prosess på om og hvordan det skal arrangeres neste år er jeg sikker på. Det ble masse sterke meninger i aviser og radio om årets arrangement etterpå. Kulturfolket har helt rett i at kultur både er næringsvirksomhet og en viktig del av attraktiviteten. Debatten viser også at vi fortsatt har mer å hente på samarbeids-dialog...
  Likte forøvrig godt å se at ordførerne våre var blant de beste innslagene fra scenen! Entusiastiske med kreativitet og trøkk!

 • Roar i ITUM forteller om et interkommunalt gjennombrudd i Kongsberg-regionen: Kommunene, hvor både Buskerud og Telemark er representert! har fått til felles løsning med felles drift av løsning innenfor oppvekst-sektoren, og fagmiljøene i ITUM på Kongberg, Notodden og Klosterøya har samarbeidet. Grenland kommer forhåpentligvis snart også opp med en felles tverr-kommunal felles løsning med felles drift. Strukturen for å få det til er til politisk behandling i disse dager, vi heier på mer samarbeid!
 • Vi jobber ufortrødent videre med NCE-søknaden. Noen av dere så sikkert artikkelen i Varden om Fylkeskommunens bestillingsverk fra professor Tor Selstad. Rapporten får du hvis du sender meg en epost, anbefalt lesning! Og konklusjonen passer oss veldig bra!
  Jobben med NCE har gitt meg kontakt med nok et spennende IKT-miljø som var ukjent for meg: Cronus Elmatikk Engineering på Vallermyrene med 23 mann med stort islett av IKT-konsulenter. De har en finger inn i nesten alle industrielle sektorer fra før, og jeg håper vi får se mer av dem i vårt nettverk. For eksempel på torsdag:

Førstkommende torsdag er årets siste medlemsmøte, Arena, kl 19 på Klosterøya. Hva som skjer i de ulike forumene finner du på forsiden. Ser jeg deg?
God uke!
Hilsen Bård

100 medlemmer 17. mai 2010 24servenoffice 24sevenoffice 24SO abelgøy ÅBS-poeng Adventskonstert afi alarmsystem aleksander farstad allegro altoros ama-tech ambassadørpris amesto AMESTODAGEN 2009 andante amoroso Andreas Hagen Android åpen åpen kildekode åpenhet aplia Apple arbeidsplasser arena arena-programmet Arenamøte Arenaprogrammet årets kvinnelige gründer Argentum Arise arkidata arnea asbjørn hovstø atle barclay atle skei australia Bank bård stranheim baze baze technology baze tecnology BazeField bazeport bemanningsbyrået bergfald Best på web BI bidevind consulting Bioforum Telemark BioNor bionor immuno birger tufte johansen bjarne berg wig bjella blid blog Blogg boigrenland bordtennis bosted Bouvet Bouvetlekene Brainsbusiness brann brevik brobygger; IKT brokerage events bronze label brukerråd brukerrådet BTV Bypakke cadpartner cardiac cba cba consultants cbt CEE Center for Sustainable Industry charlott eidbo-ahnssen chateau neuf christoffer schwanstrøm cintra Cluster development Cluster Management clustermembers cms conference CONNECT Connect Østlandet cronus CSI dag andersen dag sigurd larsen dagens næringsliv dagligdata Datalagringsdirektivet deling den norske modellen Dialog didrik difi Digiflex digitale fortellinger dilemma dino esposito Dun & Bradstreet e-læring edb EDB ErgoGroup EDB Industry ekdahl elan it elektronisk forretningsdrift eli aakre engelsk enterprise 2.0 entreprenører Entreprenørskap EO Funktion eo-funktion eo-funkton Eramet Erasmus Erfaringsseminar erik gudbrandsen erik helstad Erna Solberg Ernst & Young ERP esenteret Etablererkontoret Etablering etikk etisk forum telemark europas beste europas beste klynge evaluering Evy-Anni Evensen Excellence Expo expo 2009 expo 2010 ez eZ Conference ez publish ez Systems facebook Facebook. LinkedIn fagbrev fagbrevutdeling Felleskalender finanskrise finn.no First Lego League flemming sveen fll Fokus Bank foresight Fornyingsminister forretningsforståelse forretningsmodellering Forretningsplan forretningsutvikling Forskerkafe Forskning Fortuna Rådgivning fredagsmoro fredagsprofil Fremtiden fri programvare fridge friprog Friprogmaster Gaiaware GalaxeLAN gartner group gaseller gass gat Gat-Ship gatship Gatsoft gaver generalforsamling generalhistorien gjemsø skole global future Google Google Analytics Green Business Green Business Norway Grenland Grenland 2.0 Grenland ARENA grenland expo Grenland Web Grenlandsfilm grenlandsfilmen grenlandskommunene grenlandssamling grenlandweb GREP GREP Kompetanseutvikling Grenland grill Grilling grunder Gründercamp gründere grunderuka grunderuke Gullhjelmen gunn marit christenson halogen Handelshøyskolen BI Heistad helse Helse IKT helseinformatikk helseinnovasjon helseomsorg helseteknologi Helterennet henrik finsrud herøya Herøya Industripark heyra HiG HiST HIT HIT fagdag Hollenderiet horisontaler hpv htc hubei hundreårsmålene Hurtigruten Høgskolen Høgskolen i Telemark Ibsenhuset icg iit IKT ikt drammen IKT Grenland ikt grenland strategi ikt grenlandskortet ikt i sb IKT i UB IKT Norge ikt næring IKT studier IKT-studier iktgrenland.no iktgrenlandskortet ildsjel imatis Individuals Industrikompetanse informasjonssystemer informatikk inger lysa Inkasso inn2be innbrudd Innovasjon innovasjon norge innovasjonspris Innovation Performance internship intervju Intrum Justitia iphone IS Partner ispartner it arena drammen IT Consult IT4You itc ITIL itrust ITS ITS-arena itum itum ez Itum Grenland JamZone jan arvid gravklev jenteandel jessen og bjelkemy-østvang jesusbasert ledelse Jim Ryen joakim Jobbsøkere Jul jørn eriksen Kina kjerneverdier klokkerholmen Klosterøya klynge klyngeevaluering klyngefacilitering klyngekvalitet klyngemodenhet klynger som vekstinstrument klyngeutvikling kommunikasjon Kompetanse Kompetanseindustri kompetenznetze deutchland kongsberg Kongsberg Maritime KPMG kredittvurdering krisa kristine langerød kulturingeniør Kulturnatta kunnskapsseminar kunnskapsverkstedet kunstkom kurs kveldsmøte kvinner lan lasse johansen Lean lean forum grenland Lean Learning Institute Lean Learning Telemark learning community learntec ledelse LG likviditet lill-ann bråthen linkedIn lyk-z Mac-brukergruppe Magnar Kleiven magnet maja furuholmen Maritime marked markedsføring mastergrad IKT media mediaeffekt medielandsby medlemsmøte medlemsoversikt medtest mektige kvinner mental helse merkevarebygging mflow MGP microsoft miljøfyrtårn miljøteknologi miljøvennlig Millenials Mobil-teknologi muligheter musikk mæla ungdomsskole N.E.G. NAV NCE netcom nettsamfunn nettverk networknorway nevu NHO NHO Telemark niklas permats nilssen oversetting Norges Forskningsråd norner Norsk Styrenettverk novelda nrk Nyhetsbrev Næringsforum Telemark næringsklynge næringsklynger næringsliv næringslivssamarbeid næringsrettet nørretranders offentlige anskaffelser Officer officer telemark Ole Johnny Hansen omsorg Omvisning Open Days open nordic open source opensourcemaster openspource origo ID Oslofjordfondet oss&rm packt Panel per berg Petter Ellefsen piloter PIT plan1 Playgate PMI Pub politikk Porsgrunn porsgrunn kommune Porsgrunn Porselæn Positiv Powel Gemini pp praksis praksisplass praksisplasser prediktor presentasjon Presentasjon og kommunikasjon primadonnaer process IT innovation produkt/teknologi produkttesting profbox prosjekt prosjektledelse Prosjektlederforum prosjektlederkurs prosjektlederutdanning Prosjektstyring protectoria racom Rammebetingelser rating red herring redturbine regionsutvikling ressurser RIM risiko rom3 rosing SaaS Salgs- og markedsforum salgskurs Samarbeid Sauherad semiar Seminar sigurd juvik Silicon Valley sitecom skapende Skattebetalerforeningen SkatteFUNN Skien Skien Fritidspark Skien kommune skien vgs Skien videregående skien videregående skole skole skoleforum Skoletavla smart småtinget Soliditet sommer sommerjobb sommervikarer Sony sosiale medier sosialt entreprenørskap Springbrett springer kulturstudio spørreundersøkelse Spørsmål ssg ST Ericsson Statoil statsråd Heidi Grande Røys steinar solberg Stian Rustad STiG stig gåre andersen Stockholm storebrand storform strategi strategisamling studenbedrift studentbedrift studenter studentprosjekt Styre summer camp superbrukere sustainable lifestyle sustanable industry svein torgeir dale svennebrev Sverige sykkel sysselsettingsvekst søkning TA Talent Factory Talentutvikling talentutviklingsprogrammet tbpw tdc team consulting teamconsulting teknolab teknolaben teknologi teknologimiljø Grimstad teknologisk plattform Tel-Tek telemark Telemark best på web telemark fylkeskommune telemark sør Telemarkforsking Telemarkhelten Telemarkreiser telemarksforskning Telemarkskanalen temperatur teo härén Terje Klausen terje lien aasland terje og mia skriver terje skriver terje vigen terrengsykkel ticket4you tipping point methodology TK Olsen Tokke tommy nordby tor-arne Tor-Arne Bellika Torbjørn Røe Isaksen torkild follaug TQM Center TQM Center Norway TQM Partner trening trond ingebretsen trygve nilssen TV-aksjonen twitter tyveri UB UiA UiO uke 44 uke 46 ukesmail ungt entreprenørskap USA utdeling utviklerforum Varden varslingssystem vegvesenet vekst i grenland velferdsteknologi venner venstre vertikaler vestsiden skole Viaduct Vianova viaoss Vidar Top videreutvikle vind vinnerkonferansen vrådal VTS web Web 2.0 web teknologi Wiborg windpower xlnt it xstore z-nett zones øresund øresund it øystein beyer Øystein Bredal Thorsen

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.