IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg / 50 vellykkede open source helseprosjekter50 vellykkede open source helseprosjekter

 

Fri programvare (ofte benevnet "open source") er ikke alene avgjørende suksessfaktor bak vellykkede helseprosjekter, men merk deg dette, den er helt klart en raskt voksende fellesnevner for glimrende innovasjon og utvikling.

         
 
Lytte til egen bransje og trender
          Hva hører vi når vi lytter til helsebransjens eget hjerte?
     

Listen over vellykkede IKT prosjekter innen helse er lang. Nylig ble det lagt ut en liste jeg synes var veldig informativ, og som jeg tror nettverket vårt har godt av å ha tatt en liten titt på; 50 vellykkede prosjekter som forandrer "medisin".

 

Som tydelig fremgår er det ikke fri programvare i seg selv som er avgjørende, men prinsippet om deling, også innen "teknologisk helseadministrasjon og forvaltning" blir stadig viktigere.

         

Fri programvare er i ferd med å bli en meget fremtredende fellesnevner, og tiden kommer kanskje da man forventer elementer av åpenhet og fri deling som en del av alle prosjekter også innen helsebransjen. Dersom vi skal ligge i forkant i Grenland er nok dette verdt å vurdere som en del av strategien man jobber med i dag.

 

Kanskje et godt råd er å lære gamet nå, så står man bedre rustet når det virkelig begynner å bety mye. Om vi lytter på hjertet til helsebransjen kan det hende dette er signalene vi får; "i dag er fri programvare kanskje et konkurransefortrinn, i morgen kan det tenkes å bli et krav..?!" Ikke utenkelig det, spør du meg.

 
Følg Vidar Top på Twitter
 

Kommentarer

Logg inn eller opprett en brukerkonto for å legge inn en kommentar.

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.