IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg / IKT Grenland uke 3, 2011IKT Grenland uke 3, 2011

 

Er du klar over hvor viktig det er for oss mennesker at vi heier på hverandre?

Som en fire år gammel datter så treffende sa da mamma lurte på hva hun skulle gjøre mens jenta spilte strikkballtennis i hagen: "Du skal rope hurra og si at jeg er flink, og sånn..!"

 

På fredag var jeg i Eventyrfabrikken med barna våre. Mens de eldste løp rundt, var jeg stort sett sammen med de tre yngste. Idet vi dannet en liten opp-og-ned konkurranse i den lengste sklia begynte jeg å heie på dem, en etter en. Litt flaut i starten, jada... Men opplevelsen var elektrisk. Det kom raskt flere barn til, og alle ville at jeg skulle heie på dem. Det tok ikke lange tiden før vi hadde et aldri så lite heia-kor som rytmisk klappet og ropte. Og prestasjonene uteble ikke!

Hvilken enorm forskjell noen høylydte godord utgjør. Kan du se forskjell på barns adferd når man heier på dem? Helt klart! Kan man se forskjell på barn som spiller fotball og passer på hva stillingen en. Uten tvil! Har voksne det samme behovet for positive tilbakemeldinger og oppmerksomhet. Jeg tror det! Kan du se forskjell på mennesker som selv måler egne resultater? Absolutt!

Det er ikke uten grunn at vi i IKT Grenland nører opp under en kultur der vi heier på hverandre. I dag tar du utfordringen: Se en kollega i øynene og fortell vedkommende hva du setter pris på ved ham / henne. Og hvorfor ikke gjøre det samme med en kunde eller en konkurrent? Ikke minst overfor en i familien... Det blir liksom litt sent å vente med lovord til begravelsen, selv om det er nettopp der de fleste av oss er flinkest.

I dag vil jeg komme med noen lovord til alle de som trofast stiller opp på kveldsmøtene til IKT Grenland - siste torsdag kveld hver måned. Jeg vil forsikre dem om at de gjør mer godt enn de kanskje er klar over. I den store sammenhengen er kanskje ikke det IKT Grenland har fått til noe av overveldende betydning, men når det gjelder enkeltpersoner vet jeg av førstehånds erfaring ved at mange opp gjennom årene har kommet til meg og sagt hvor godt det har gjort dem å være sammen med positive mennesker som fokuserer på felles prestasjoner i et nettverk.

 

Klosterøya solgt

I stedet for å ramse opp en rekke nyheter vil jeg denne gangen løfte frem den store og viktige, så den får fortjent med oppmerksomhet. Denne uken overvar jeg pressekonferansen der den historiske kontrakten ble formelt signert. Både Varden, TA, NRK, TV Telemark og øvrig presse har løftet frem begivenheten som vi håper vil sikre ikke bare spennende boforhold, men enda viktigere, også fremtidig næringsutvikling av Skiens mest sentrale landområde.

Ellers mye annen oppmerksomhet i mediene denne uken. Noen eksempler:

 

Kveldsmøte torsdag 27. januar

På neste kveldsmøte får vi besøk av ingen ringere enn Terje Mjøs. Mer info kommer snarlig. Etter storfusjonen mellom de største IT-aktørene i Norge er det konsernsjefen selv som har et spennende budskap å dele.

 

Software 2011

Stor og omfattende konferanse i regi av Den Norske Dataforeningen ved navn Software 2011.

 

Obs! Bjarne Nærum fra HiT delte denne tankevekkende artikkelen om Helse og IKT fra Computerworld med meg denne uken.

 

Mvh E. Vidar Top

Styreleder IKT Grenland

 

Følg IKT Grenland online:

LinkedIn l Facebook l YouTube l Twitter

 

Kommentarer

Logg inn eller opprett en brukerkonto for å legge inn en kommentar.

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.