IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg / IKT Grenland uke 35, 2010IKT Grenland uke 35, 2010

 

En våt uke, ja? Det var fanTAStisk ustabilt vær. Lynet slo ned i nabolaget og spenningen var stor, for å si det sånn. Men alt dette var fremdeles ikke nok vann for familien vår... Vi badet i mange timer i bassengene til Skien Fritidspark og barna KUNNE bare ikke få nok. Utrolig luksus, spør du meg.

 

Begynner å tro at jeg er smått om senn er blitt påvirket av Ove Mellingens stolthet over Grenland. Fornemmer at “Grenlandslykken” brer om seg. Folk tør å si at de liker å være grenlanditter. Føles riktig å fremheve alt det gode vi har.

 

UKEN(E) SOM VAR

Bør fatte meg i korthet, for nyhetene som kan nevnes er mange. Velger ut det jeg tror har bred allmenn interesse... Vi gratulerer Telemarkreiser med nasjonal TV-dekning av Google-stuntet. Gleder oss over IMATIS som har landet en pasientterminal-kontrakt i Hellas. Bouvet har startet et datavarehus-prosjekt sammen med Eramet Norway. Det etableres et verktøy for beregning og presentasjon av KPI'er (Key Performance Indicators) for fabrikkene med stab i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal. Verktøy: MS SQL Server 2008R2 (SSID og SSAS), Sharepoint 2010, PerformancePoint Services.

Ellers er fem av medlemsbedriftene nå på topp 100 listen over norske IT-selskaper; EDB, 24sevenoffice, IMATIS, eZ Systems og Baze Technology (...eller var det flere?). Men IKT Grenland dreier seg ikke bare om de som allerede har suksess. Vi har et kontinuerlig fokus på å hjelpe frem bedriftene som vil og som jobber for å få det til (hørte du at det var et lite rim?) “De som vil og jobber for å få det til” er helt sentralt...

Derfor hadde vi sist torsdag et medlemsmøte for å nettverke og “spinnovere” frem “alle for en og en for alle”. Vi hadde glimrende foredrag v/Svend Andreas Horgen om hvordan å ta skrittene i retning av Enterprise 2.0 som bedrift, og i retning av et PLN (Personlig Læringsnettverk) som person. Slidesettet til Svend Horgen finner du online. Vi diskuterte internasjonalisering, utvekslet informasjon om ledige stillinger for utviklere, samt prosjekter folk kan bli med på. Blant disse et prosjekt for utvikling av software for dyslektikere, eller m.a.o. folk med lese- og skrivevansker. Er du utvikler og ønsker å vite mer om dette, gi beskjed! (Selv satte jeg pris på grillmaten, men det må nesten bli en parentes ;-)

 

UKEN(E) SOM KOMMER

Amesto organiserer Amesto dagene. Programmet byr på solid innhold om ERP-systemer (Enterprise Resource Planning). profbox AS lanserer snart sin vanvittige portal for selvkomponerte designprodukter.

Pressedekning, sa jeg... Denne uken kommer NRK til Klosterøya for å snakke med teknologi-miljøet. Hvis du har et gullkorn eller en aldri så liten perle du synes bør løftes frem, så gi et lite vink til Torkild Follaug snarest. Det må ikke bare være på Klosterøya det skjer. Siviløkonomenes tidsskrift, Magma, publiserer i dag en artikkel om IKT Grenland i ca 20.000 eksemplarer, forfattet av Hans Christian Terjesen fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI). Dette blir spennende lesning!

Og resten av nyhetslisten min sparer jeg til neste uke, ellers blir nyhetsbrevet for langt, eller hva synes du..?! Hold av torsdag 30. september kl 19.00. Det blir et medlemsmøte av kaliber du aldri har opplevd før. Hvorfor? Vel, vi er et nettverk av medlemsbedrifter som i sum teller mer enn tusen ansatte. Ikke så mange? Tja, det kommer an på øynene som ser. I september skal vi vise muskler og utfordrer for en gangs skyld ALLE til å komme på en og samme kveld. Da kan vi jo diskutere hva du og jeg synes “mange” er. Vi skal løfte frem hver enkelt medlemsbedrift og bli bedre kjent – på en smart måte. IKT Norge's, Per Morten Hoff kommer, og mye mer spennende. Begynn å tenke på hva du vil si om din bedrift... Men først, som sagt, merk kalenderen, så får du vite i neste nyhetsbrev mer om hvorfor DU (og alle de andre) velger å komme på neste medlemsmøte!

 

Kommentarer

Logg inn eller opprett en brukerkonto for å legge inn en kommentar.

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.