IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg / IKT Grenland uke 41 2008IKT Grenland uke 41 2008

Hei IKT-venner

Ukene vi er inne i er i overkant innholdsrike på nyhetsfronten. Ikke IKT-relaterte nyheter jeg tenker på akkurat, men bølgene i verdensøkonomien kommer ikke usannsynlig til å ramme oss og våre medlemsbedrifter i ulik form i tiden som ligger foran. Vel, vel, vi gjør så godt vi kan! Og nye muligheter dukker alltid opp i krisetider, for den som er åpen blid og skapende...
• Vi gleder oss over at 2 av de 12-13 medarbeiderne som ble omtalt i forrige ukesmail som jobbsøkere allerede har fått ny jobb. Og vi liker også å se at vårt medlem Bemanningsbyrået har vært medvirkende –og jobber videre med de som fortsatt søker. Og du som trenger Programmerer (VB6 ActiveX, .NET, XML, BizTalk, SQL db), Løsningsarkitekt (C, Java, Visual Studio, .Net, MS SQL, webservices i Java og .Net), Test ansvarlig (GUI, utvikling, Databaser, Design, Modellering, Dokumentasjon: brukerveiledning, funksjonelle beskrivelser, opplæringsmateriell), jurist (Kontraktsrett + forhandlinger), Salgsressurs (15 års salgserfaring), Ledelse/HR-kompetanse –kan fortsatt ta kontakt med Benedicte.
• Ungdommer i hopetall er involvert i våre settinger: 70 fra Informatikk-studiet på HIT har vært med på dagsseminar på Klosterøya denne uka. Faglige foredrag, takk til dere som stilte opp (Gatsoft, ez, IS Partner, IT4You, Gaiaware, Klosterøya as). Og Gullhjelmen LAN har samlet 130 ungdommer i 4 døgn! Oppslag både i Varden (hele baksiden av del 2 på fredag) og TA.
Summerer vi opp alle arrangementer som har involvert ungdom i Grenland, tror jeg vi nå har passert 2000 hjem som har snakket om IKT Grenland etter å ha vært med på et eller annet bare i 2008.
• Vi gleder oss også over at Skiensfondet denne uka har bevilget en ikke ubetydelig sum til Teknol@b på Klosterøya. Tilbudet som i en årrekke har hatt bosted på Herøya etter initiativ fra Cardiac, blir nå etablert i ny form med diverse oppgraderinger og muligheter for å nå videre enn slik labben har vært brukt hittil. Mer info kommer, Terje Klausen holder i ballen.
Hva skjer videre?
• 20. Oktober fra kl 13 må alle dere som har nytte av et evnt. NCE-prosjekt i Grenland sette av ettermiddagen. Kommer tilbake til de av dere vi mener har opplagt glede av dette, men er du redd for å ramle utafor må du bare gi meg et lite tegn. Og lørdag 8. November skal vi putte inn en ”Grenland 2.0”-greie kl 14. Sett av og vent på mer info 
• Det var lite respons på forrige ukesmails invitasjonen til Chateau Neuf – Grenlandssamling, torsdag 20. November på kvelden... hørte jeg ”jeg blir med!”? Vi er ambassadører for det beste Grenland kan by på... en av dem som har latt seg lokke til Telemark var omtalt i TA på fredag, Bodil Sandøy –hun har flere års erfaring som web-master i VisitOslo (gi lyd hvis du trenger en slik ressurs), og hun får du sikkert møte på neste kveldsmøte, ”Arena” den 30. Oktober kl 19, sammen med stadig fler fra denne distribusjonslista.
God uke!
B-)
PS! Tor-Arne har nettopp levert en rapport på hva vi gjør for å skape større likevekt mellom kjønnene i klynga vår. I den anledning: Hva kaller du en intelligent, kjekk og følsom mann?
Svar: Et rykte...
Tåler du en til?
Et par ligger i senga. Mannen sier: ”Jeg skal gjøre deg til verdens lykkeligste kvinne!”. Hun svarer: ”Jeg kommer til å savne deg....!”

Oups:

Jeg glemte en viktig ting: Vi setter igang nytt prosjektlederkurs –det var suksess sist, blir ennå bedre nå! Se mail fra Tor-Arne nedenfor.

-også byttet jeg navn på sponsoren bak Teknol@ben: Det er Klosterøyafondet som har innvilget pengene.
Da tror jeg at jeg har rettet opp mine synder fra søndagskvelden  Takk for at dere retter på meg. Lover at jeg kommer til å gjøre nye feil før eller siden. ”Heller dette ned fra et tre enn aldri å ha klatret”.
B-)
From: Tor-Arne Bellika [mailto:tab@iktgrenland.no]
Bård
Jeg har to saker som du må omtale i ukesbrevet:
• NYTT PROSJEKTLEDELSESKURS med 4 samlinger a 2 dager starter 20/11: Prosjektledelseskompetanse på høyt nivå er viktig for alle våre medlemsbedrifter. Nå er vi klar med oppfølgeren til ”Styring og ledelse av IKT prosjekter” Kurset bli tett koplet til IKT Grenland prosjektledelsesforum og mot PMP sertifisering (Project Management Professional ). Kurset gir 10 studiepoeng slik at det kan inngå i en bachelor eller mastergrad og det vil dekke det formelle grunnkompetansekravet som PMP sertifiseringen har. Se detaljer i etterfølgende e-post.
• PMP SERTIFISERINGS PREP. For å sjekke interessen for å kjøre et samlet løp mot avlegging av sertifiseringsprøven for prosjektledere som vil dokumentere sin kompetanse vurderer vi å avholde et 3 dagers forberedende PMP prep intensivkurs på Klosterøya 11-13 november. Her trenger vi tilbakemelding fra medlemmer som har prosjektledere som er aktuelle for en sertifisering. Vi trenger foreløpig bare et signal om interesse i form av uforpliktende melding om hvor mange i egen bedrift som kan være aktuelle å starte en sertifiseringsprosess. Meld tilbake innen onsdag 15/10 til tab@iktgrenland.no med antall prosjektledere dette kan være aktuelt for og så tar vi kontakt på telefon for avklare detaljer og evn endelig påmelding.
Tor-Arne

Kommentarer

Logg inn eller opprett en brukerkonto for å legge inn en kommentar.

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.