IKT Grenland

IKT Grenland / Blogg / IKT Grenland uke 51, 2010IKT Grenland uke 51, 2010

I dag er det flere gladnyheter og gratulasjoner å dele her i Grenland. Jeg får fra tid til annen høre at nyhetsbrevene vi sender ut er positive, personlige og "oppløftende". Jeg kan jo da, for ordens skyld, avsløre at det nettopp er poenget. Og jeg kan love at dagens ikke blir noe mindre positiv. I denne oppdateringen er det mye spennende krutt!

 

Seire på rekke og rad...

 

ARENA søknad 2011 innvilget

Vi gratulerer alle i nettverket med innvilgelsen av søknad om ett års forlengelse av ARENA-programmet. Dette innebærer helt konkret at det i 2011 skal brukes mye penger og innsats på medlemsbedriftene som tar initiativ. Mer om dette i januar.

 

Imatis med stor kontrakt

Så løfter vi armene i været for Imatis som har fått et stort gjennombrudd i Australia. Dette dreier seg om et nytt sykehus på størrelse med St. Olavs Hospital. Vi snakker om en "Private Public Partnership Contract", et samarbeid som strekker seg over mange år. Imatis' software og løsning var sentral i den valgte løsningen. Lill-Ann Bråten, adm dir uttaler, "dette er et gjennombrudd vi har ventet på", og hun er naturlig nok veldig glad for denne viktige milepælen. Kontraktsforhandlingene vil pågå ut februar 2011 og håpet er å lande flere kontrakter i farvannet av denne.

 

EO Funktion med kontrakt

EO Funktion har signert utviklingskontrakt med Devotek i Kongsberg for 5 millioner. De har også fått EU-midler på hele 11 millioner. Klippet fra TV2-nyhetene om Emilie må du bare se (du får tåle reklamevisningen før klippet dukker opp)!

 

Øvrige gratulasjoner

Og mens vi likevel er i gang, her kommer noen andre viktige gratulasjoner:

 

Samlede resultater

Vi har gjennomført noen undersøkelser for sektorens resultater i Grenland gjennom finans-krisen og gjort noen fantastiske oppdagelser. Her følger kun en liten teaser, så kan du glede deg til detaljene enten ved å spørre på telefon eller komme på kveldsmøtet i januar. I perioden 2006 til 2009 har bransjen i Grenland samlet hatt:

  • 18,5% vekst i antall ansatte
  • 47% økning i omsetning
  • Mer enn 600% stigning i driftsresultat

Og dette er bare tre av flere nøkkeltall som alle peker i dramatisk riktig retning. Jeg tar av meg hatten og gratulerer - IGJEN!

 

Behold fokus på det som virkelig betyr noe

...og selv om alt later til å peke oppover for de fleste av oss vil jeg runde av dette året med en bitteliten motsetning. Jeg har dette året stiftet et nært vennskap med en ung mann fra Kisangani i Kongo. Han er flyktning og bor for tiden i Telemark. I går fortalte han meg at han har fått avslag på søknaden om oppholdstillatelse i Norge. Jeg skal hverken tale for eller i mot i denne sammenheng. Derimot vil jeg understreke den viktige rollen hver enkelt av oss kan spille de nærmeste dagene. Det er mange triste skjebner og sterke følelser i julehøytiden. Ikke bare langt der borte, men her i Grenland. Vi ikke bare kan, men bør være personlige i stilen. Det er da vi kommer tett innpå, får vite hva som skjer i et menneskes liv og blir i stand til å støtte, hjelpe og bidra. Hvis vi ikke våger å bli personlig går vi glipp av mye. Som Dag Hammarskjold så vakkert uttrykte:

            "It is more noble to give yourself completely to one individual than to labor diligently for the salvation of the masses."
             

I stedet for å "gjøre alt for alle", fokusér, strek ut en hånd til én person denne julen. Med den utfordringen ønsker jeg deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

p.s. En fin oppfølger til forrige ukes Pie Jesu med Sissel Kyrkjebø er avgjort dette mediaklippet av Jackie Evancho, som jeg fikk tips om fra Reidulv Halsnes i Itum. Ufattelig vakkert gjennomført sang av en så liten jente!

 

Mvh E. Vidar Top

Styreleder IKT Grenland

 

Følg IKT Grenland online:

LinkedIn l Facebook l YouTube l Twitter

Kommentarer

Logg inn eller opprett en brukerkonto for å legge inn en kommentar.

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

IKT Grenland i rask vekst

IKT Grenland er en næringsklynge i Innovasjon Norges Arena-program. Næringsklyngen er en videreutvikling av Vekst i Grenland-prosjektet og bedriftsnettverket IKT Grenland. Vi har i dag over 100 medlemsbedrifter og har siden 2001 skapt en årlig vekst i sysselsettingen på opp mot 40 prosent og bidratt sterkt til rask økende eksport. Kanskje din bedrift bør være med?

 
Abonnere på nyhetsbrev
 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.